Halvmara

Idag satte jag fyr på löpelden med en halvmara från Svenljunga med vändpunkt vid Sexdrega kyrka.

Kyrkdörren i Sexdrega

Anlände till mataffären i Svenljunga och nyttjade den ypperliga parkeringsplatsen där. Järnvägsspåret (före detta) börjar precis på andra sida vägen så närmare är svårt att komma.

Den första lilla biten går förbi lägenheter och lekplats så där var det full aktivitet med ungar högt och lågt. Men efter bara nån kilometer blir det tyst och ensamt på den raka raka asfaltsvägen.

Det var väl kanske inte riktigt meningen att springa hela vägen till Sexdrega men efter 9 km, när det egentligen var lagom att vända, kände jag mig pigg och rask så ytterligare några kilometer skulle jag väl klara.

Den gamla banvallen är nästan helt platt och asfalten slät och fin så enklare underlag får man leta efter. Gillar man raksträckor (som jag gör) är detta himmelriket med flera stycken kilometerlånga rakor och en som är cirka 2 kilometer. Underbar pannbensträning.

Åt ena hållet Åt andra hållet

Det var länge sedan jag sprang så långt som en halvmara så jag är väldigt glad att det gick så bra. Fick en aning ont i vä fot efter 14 km men det gick att springa sig igenom smärtan och efter en bit blev det bättre.

Nu ska jag vila några dar.

/Löpelden

Lunchåterhämtning Örbys Gröna
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×