Mjögasjön

En av mina favoritrundor är stigen runt Mjögasjön som ligger mellan Kinna och Rydal. Det är också en av de mest tekniskt krävande rundorna i byggden. Rötter och sten och ännu mer rötter gör att man får ha fullt fokus på var fötterna ska placeras hela tiden.

Halvvägs om man springer från söder

Man kan ta sig hela vägen till sjön, med SUV, både från Rydal i Norr eller Horndal i söder, men jag parkerade en knapp km från sjön vid Kinnahults IF och lufsade därifrån.

Den gröna markeringen som visar leden är ganska dålig men det är inga problem att hitta runt sjön utan. Det är bara på ett par enstaka ställen man inte ser sjön och då är det bara att hålla sig mot vattnet för att inte villa bort sig.

En liten bergsknöl att ta sig över Två fall av fallen gran Fin stig En rotvälta att ta sig runt Bron över floden Kwai? Fin spång Pass upp!  Även spångarna kan vara luriga En fin stig till Rötter är det gott om

Film med 30 sekunders löpning med flås

Återhämtning på Navåsen Icke-löpning
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×